-

Queen i Adam Lambert rade na novoj muzici u studiju

queen-adam-lambertLegendarni gitarista grupe Queen, Brian May, u intervjuu za Guitar Player magazine, rekao je da su on, Rodger Taylor i Adam Lambert, poslednje vreme provodili u muzičkom studiju, najviše radeći na novom materijalu.

Prema njegovim rečima, bend je osetio potrebu da radi na novoj muzici i zato se prebacio u muzički studio. Ističe da je snimljeno dosta materijala, ali da trenutno ništa od snimljenog nije dovoljno jako da bi se našlo na novom albumu.

Brian je dodao, da je celoj stvari oko ulaska u studio i rada na novom materijalu, doprinela pandemija virusa Covid – 19, usled koje su zabranjeni koncerti i druga muzička dešavanja.

Inače, poslednja pesma koju je grupa Queen snimila sa pevačem Freddiem Mercuryem, jeste Mother Love sa poslednjeg albuma Made In Haven, koji je objavljen 1995. godine. Pesma je nastala 1991. godine, i poslednja je pesma koju je legendarni Mercury otpevao.

Pre saradnje sa Adamom Lambertom, Brian May i Rodger Taylor, ostvarili su uspešnu saradnju sa legendarnim pevačem grupa Free i Bad Company, Paul Rodgersom, sa kojim su snimili studijski album Cosmos rocks, iza kojeg je usledila svetska i evropska turneja, u okviru koje su posetili i Beograd, 29.10.2008. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo