-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPrimavera Sound 2021 - otkazano!

Primavera Sound 2021 – otkazano!

Španski Primavera Sound Festival 2021 ponovo je otkazan usled COVID-19 pandemije.

Prošle godine festival u Barseloni najpre je odložen, a potom potpuno otkazan. Postojala je nada da će se ovogodišnje izdanje održati u junu kako je i planirano. Naime, u januaru organizatori Primavere bili su domaćini probnog koncerta gde nije zabeleženo proširenje zaraze. Pored toga, vakcinacija na globalnom nivou podigla je nivo optimizma u svim krajevima sveta. Međutim, iskazana je nesigurnost usled potencijalno novih varijanti virusa identifikovanih u Velikoj Britaniji, Brazilu i Južnoj Africi. Povrh svega, američki ekspert za zarazne bolesti Dr. Fauci upozoravao je da ćemo se koncertima na bezbedan način vratiti tek na jesen.

Na kraju, čitava situacija stvorila je seriju zakonskih i logističkih izazova koji nisu lako ostvarivi. “Plesaćemo u 2022. godini”, organizatori Primavere su napisali u izjavi, nastavljajući, “Sa velikim žaljenjem moramo vas obavestiti da je deveto izdanje Primavera Sound festivala u Portu odloženo za datume 9. do 12. juna 2022. usled više sile”.  “Do ove bolne odluke došli smo zbog neizvesnosti oko zakonskog okvira za velike događaje za prvobitne datume NOS Primavera Sound – od 10. do 12. juna -, što, uz ograničenja koja trenutno postoje, znači da ne možemo normalno da radimo na pripremi festivala niti osigurati da se, kada dođe taj datum, može proslaviti. “

Među učesnicima ovogodišnjeg izdanja našli su se ujedinjeni Pavement, plus The Strokes, Massive Attack, Iggy Pop, Beck, The National, Tyler the Creator, Gorillaz, Tame Impala, FKA twigs, Charli XCX, Jamie xx, Bad Bunny, Freddie Gibbs and Madlib, Rina Sawayama, Jamila Woods i mnogi drugi.

Što se tiče lajnapa za 2022. godinu, organizatori su napisali. “Objavićemo festivalski program 5. juna”.

Najnovije vesti

Izdvajamo