-

„Prestani molim te“ – Morrissey traži od Johnny Marra da prestane da ga pominje u intervjuima

Morrissey

Od raspada The Smiths 1987. pa sve do danas više puta se spekulisalo da se bend može ponovo vratiti i zajedno pojaviti na bini. Naravno, to su više puste želje fanova i njihova mašta nego realnost i zato je tu Morrissey koji nas toj realnosti uvek i vrati. 

Novi primer toga je otvoreno pismo Morrisseya upućeno Johnny Marru koje se juče (25. januar) pojavilo na njegovom sajtu.U okviru kojeg traži da ga više ne pominje u svojim intervjuima. 

Pismo:

„Nemam nameru da histerišem, niti da napadam. Ljubazno i smireno zahtevam: Molim te, da li bi mogao da prestaneš da me pominješ u svojim intervjuima? I umesto toga da na intervjuima pričaš o sopstvenoj solo karijeri i dostignućima u muzici? 

Ako možeš, molim te, izostavi me iz toga.

Činjenica je da me ne poznaješ. Ne znaš ništa o mom životu, namerama, mislima niti o mojim osećanjima. Ipak, govoriš kao da si moj lični psihijatar. Ne poznaješ me jer u poslednjih 35 godina nismo imali kontakt. Kada smo se upoznali nismo bili uspešni. Pomogli smo jedan drugom da dođemo ovde gde smo sada. Možemo li prosto da ostanemo na tome? Moraš li uporno mene kriviti za sve, godinu za godinom, deceniju za decenijom…

Smatrao si da sam dovoljno inspirativnim da možemo da pravimo muziku zajedno, što smo radili 6 godina. Ako sam ja, takvo čudovište u tvojim očima, šta se tebi onda dogodilo? Kidnapovan? Mutav? Jesu li te oteli vanzemaljci? Ti si svirao gitaru na “Golden Lights”, a ne ja.

Znamo da će britanska štampa objaviti sve to kažeš o meni dokle god mene predstavljaš kao okrutnog divljaka. Sve si to već uradio. Nastavi dalje. Kao da ne možeš da odoliš, a da me ne pomeneš. Naš zajednički period života je odavno završen, i od tada je reka krvi protekla. Dolazi vreme kada moraš da preuzmeš odgovornost za svoje postupke i sopstvenu karijeru, u kojoj želim da uživaš. Samo prestani da koristiš moje ime kao mamac za klikove. Nikada nisam napao tvoj solo rad i život. Otvoreno sam aludirao na tvoju genijalnost u danima “Louder than bombs” i “Strangeways here we come”, a ti si uvek bio spreman da kažeš nešto ružno kada su to novinari hteli. Molim te prestani. Sada je 2022, a ne 1982. „

Najnovije vesti

Izdvajamo