-

Preminuo Taylor Hawkins bubnjar benda Foo Fighters

Taylor Hawkins Foo Fighters

Dugogodišnji bubnjar čuvenog američkog sastava Foo Fighters, Taylor Hawkins preminuo je juče u pedesetoj godini života u Bogoti u Kolumbiji samo nekoliko sati pre nastupa na festivalu Estéreo. Bend je bio na turneji po Južnoj Americi, a Taylor je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi.

Vest o Hawkinsovoj tragičnoj smrti objavili su Foo Fighters u petak uveče na društvenim mrežama. “Porodica Foo Fighters je shrvana tragičnim i preranim gubitkom našeg voljenog Taylora Hawkinsa”, stoji u saopštenju benda. “Njegov muzički duh i zarazni smeh ostaće sa svima nama zauvek. Naša srca su sada usmerena prema njegovoj ženi, deci i porodici i tražimo da se njihova privatnost tretira sa najvećim poštovanjem u ovom nezamislivo teškom vremenu.”

Hawkins je bio glavni član Foo Fightersa od 1997. Učestvovao je na svakom albumu, počevši od „There Is Nothing Left“ to Lose iz 1999., preko njihovog najnovijeg LP-a, „Medicine at Midnigh iz 2021. Na koncertima benda je često preuzimao mikrofon i izvodio par obrada.

Najnovije vesti

Izdvajamo