-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPreminuo Robby Steinhardt, vokal i violinista Kansasa

Preminuo Robby Steinhardt, vokal i violinista Kansasa

Robert Eugene Steinhardt, poznatiji jednostavno kao Robby, gotovo dve decenije drugi vokal i violina američkog progressive rock benda Kansas, preminuo je 17. jula u 71. godini. Vest je objavila njegova supruga, navodeći kako je muzičar hospitalizovan zbog upale pankreasa koja se zakomplikovala, prouzrokujući sepsu i smrt.

Robby je upravo završio snimanje solo albuma u Solar Studios, sa talentovanim producentom Michaelom Franklinom. Radovao se turneji u avgustu i povratku na scenu koju je toliko voleo, otkrila je Cindy Steinhardt.

Robby se grupi Kansas pridružio ubrzo po njenom osnivanju 1971., dok su još nastupali pod imenom White Clover. Sa njima je svirao do 1982. pa ponovo od 1997., do konačnog razlaza  2006. Tadašnji glavni vokal, Steve Walsh, drugo razdvajanje njihovih muzičkih puteva opisao je kao jednu od najtežih odluka koje smo ikada morali da donesemo. Članovi benda su na Facebook-u izrazili tugu zbog gubitka, rečima:

Volimo ga i uvek će nam nedostajati. Robby će uvek biti u našim dušama, mislima i muzici. Zauvek ostaje iskrenost svega što je doneo nama kao kolega, obožavateljima kao izvođač na koncertima i zvuku Kansasa uopšte.

Najnovije vesti

Izdvajamo