-

Preminuo Mark Lanegan, jedan od najpoznatijih predstavnika grandža

Mark Lanegan, legendarni pevač i nekadašnji lider kultnog benda Screaming Trees, preminuo je jutros u svom domu u Kilarniju, u Irskoj. Ostaće upamćen i kao pevač u bendovima Queens of the stone age i The Gutter Twins.

„Naš voljeni prijatelj Mark Lanegan preminuo je jutros u svom domu u Kilarniju u Irskoj. Omiljeni pevač, tekstopisac, pisac i muzičar, imao je 57 godina, a iza njega je ostala supruga Šeli. U ovom trenutku nema drugih informacija. Molimo Vas da poštujete porodičnu privatnost“, objavljeno je sa Laneganovog Tviter profila.

Uzrok Laneganove smrti i dalje nije poznat javnosti, mada list Varajeti ističe da je Lanegan prošle godine rekao da boluje od kovida i bolesti bubrega.

Nastupao je nekoliko puta u Beogradu: 2012, 2013, 2015. i 2017.

Laneganova karijera trajala je oko 40 godina i tokom nje neumorno je snimao, zbog čega iza sebe ima preko 50 albuma. Osim rada na solo projektima, sarađivao je i sa brojnim legendama rok scene, poput bendova: Nirvana, Queens of the Stone Age, Greg Dulli, Isobel Campbell, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers, Mad Season, Moby, i drugi. Jedna od poslednjih saradnji bila je sa Manic Street Preachers na njihovom poslednjem albumu „The Ultra Vivid Lament“.

Najnovije vesti

Izdvajamo