fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Preminuo Glenn Frey (The Eagles)

Preminuo Glenn Frey (The Eagles)

Glenn FreyGlenn Frey, pevač, gitarista, tekstopisac i jedan od osnivača čuvenog sastava The Eagles, preminuo je juče u 68. godini.

On je preminuo od komplikacija nastalih usled reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća.

Don Henley, bubnjar The Eaglesa, povodom smrti svog kolege iz benda i dragog prijatelja izjavio je: “Bio mi je kao brat, bili smo porodica, i kao većina porodica imali smo svoje razmirice, ali veza koju smo iskovali pre 45 godina nikada nije prekinuta, čak ni tokom 14 godina kada bend nije svirao zajedno… Svi smo u stanju šoka, neverice i duboke tuge… Glenn Lewis Frey je 1970. godine promenio moj život zauvek, i ostavio je utisak na živote miliona ljudi širom planete. Biće veoma čudno biti u ovom svetu bez njega, ali biću zahvalan svakog dana što je bio deo mog života.”

Frey je rođen u Detroitu 1948. godine a odrastao je u Mičigenu, gde je i počeo da se bavi muzikom. Kada se preselio u Los Anđeles, upoznao je Dona Henleyja, Randyja Meisnera i Bernija Leadona, sa kojima je zajedno osnovao bend The Eagles, koji je kasnije postao jedan od najuspešnijih i najpoznatijih rok bendova svih vremena.