-

Preminuo Dusty Hill, basista benda ZZ Top

ZZ Top
Larry Hulst/Michael Ochs Archives, Getty Images

Dugogodišnji basista rok sastava ZZ TOP, Dusty Hill preminuo je u 72. godini života u svom porodičnom domu u Houstonu.

Tužnu vest objavili su članovi benda, njegove kolege Billy Gibbons i Frank Beard, na zvaničnoj Facebook stranici benda.

Tužni smo zbog vesti da je danas naš prijatelj, Dusty Hill, preminuo u snu kod kuće u Houstonu, u državi Texas. Nama će, zajedno sa ZZ Top fanovima širom sveta, nedostajati tvoje postojano prisustvo, tvoja dobra priroda i postojana posvećenost. Zauvek ćemo biti povezani sa onim „Blues Shuffle-om u C“, napisali su oni.

Još uvek nije poznato da li njegova iznenadna smrt ima veza sa zdravstvenim problemima koje je imao nedavno, odnosno problemima sa kukom.

Hill je rođen u Dallasu 1949. godine i u srednjoj školi svirao violončelo, što je omogućilo lak prelazak na električni bas. On, njegov brat gitarista Rocky i budući kolega iz benda „ZZ Top“ Frank Beard, bubnjar, svirali su u lokalnim bendovima.

Braća su se 1968. godine razišla zbog muzičkih razlika, a Hill i Beard preselili su se u Houston, gde su se na kraju udružili sa Gibbonsima u ZZ Top. Gibbons je bend osnovao 1969. godine i snimio jednokratni nezavisni singl u produkciji menadžera Billa Hama, koji će ostati s njima decenijama. Hill će se pridružiti Gibbonsu i Beardu na svirci u Beaumontu, TKS, 10. februara 1970. Sastav je ostao isti više od pet decenija: Proslavili su 50. godišnjicu na koncertu u San Antoniju u februaru 2020. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo