-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPreminuo Dennis Thomas, osnivač sastava Kool And The Gang

Preminuo Dennis Thomas, osnivač sastava Kool And The Gang

Dennis Thomas
Dennis Thomas

Jedan od osnivača sastava Kool And the Gang, Dennis Thomas, preminuo je juče u 70. godini života.

Prema zvaničnoj izjavi njegovog predstavnika za medije, Thomas je preminuo u snu, 7. avgusta u svom domu u Montkleru (New Jersey).

Poznat kao “Dee Tee”, Thomas je bio alt saksofonista, flautista i perkusionista. Poslednji put sa sastavom je nastupio 4. jula u Hollywood Bowl-u (Los Angeles).

“Dennis je bio poznat kao najvažniji “cool cat” u grupi, voljen zbog odeće i šešira i svog opuštenog držanja”, objavljeno je na Facebook stranici grupe.

Rođen 9. februara 1951. u Orlandu na Floridi, grupu je osnovao 1964. godine sa šest prijatelja koji su kombinovali jazz, soul i funk. Ostali osnivači grupe bili su Ronald i Robert Bell, Spike Mickens, Ricky Westfield, George Brown i Charles Smith. Zvali su se Jazziacs u najranijim danima i prošli su kroz nekoliko različitih inkarnacija pre nego što su se, 1969. godine odlučili za ime “Kool And The Gang”.

Tokom svoje karijere grupa je osvojila dve nagrade Gremi i sedam Američkih muzičkih nagrada. Takođe su počašćeni 2014. Nagradom za životno delo Soul Train. Muzika grupe zauvek je ostala na nekoliko kultnih filmskih zvučnih zapisa, uključujući “Rocky”,  “Saturday Night Fever” i “Pulp Fiction”.

Thomas je iza sebe ostavio suprugu Phinjuar Saunders Thomas i troje dece.

Najnovije vesti

Izdvajamo