-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPreminuo Charlie Watts, bubnjar benda The Rolling Stones

Preminuo Charlie Watts, bubnjar benda The Rolling Stones

Charlie Watts

Bubnjar sastava The Rolling Stones, Charlie Watts, preminuo je danas u 80. godini života u londonskoj bolnici.

“Sa velikom tugom obaveštavamo vas o smrti našeg voljenog Charlie Wattsa. Umro je mirno u bolinici u Londonu, okružen svojom porodicom.

Charlie je bio drag suprug, otac i deda i član sastava The Rolling Stones, jedan od najboljih bubnjara svoje generacije.

Ljubazno molimo da se u ovom teškom času poštuje privatnost članova njegove porodice, članova benda i bliskih prijatelja. “, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Charlie Watts je bio član The Rolling Stonesa od januara 1963. godine, kada se pridružio Micku Jaggeru, Keithu Richardsu i Brian Jonesu u njihovoj novopečenoj grupi.

Ljubitelj džeza u srcu, Vatts im je pomogao da postanu, uz The Beatles, jedan od bendova koji su šezdesetih godina prošlog veka odveli rock ‘n’ roll u mase sa klasicima poput “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Jumpin ‘Jack Flash”, Symphaty for the Devil”

Vest o smrti poznatog muzičara dolazi nedeljama nakon što je objavljeno da će Vatts propustiti datume turneje benda u SAD-u kako bi se oporavio od neodređene medicinske procedure. Vatts je prethodno lečen od raka grla 2004. godine.

Najnovije vesti

Izdvajamo