-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPreminuo Bill Rieflin, bubnjar grupa Ministry, R.E.M. i King Crimson

Preminuo Bill Rieflin, bubnjar grupa Ministry, R.E.M. i King Crimson

Popularni bubnjar Bill Rieflin peminuo je 24.3. od posledica raka u 59. godini. Vest o tome potvrdio je na Facebooku Robert Fripp, prvi čovek King Crimsona.

“Dan je bio siv. Nakon što je umro Bill, oblaci su se razišli za 15 minuta i nebo je postalo plavo. Leti slobodno, brate Bill”, napisao je Fripp.

Bill Reiflin započeo je karijeru u Seattleu krajem 70-ih i početkom 80-ih godina u grupama The Blackouts i The Telepats. Nakon toga sa nekoliko članova The Blackoutsa odlazi u grupu Ministry Ala Jourgensena, a svoj bubnjarski potpis ostavio je na albumima  “The Land of Rape and Honey”, “The Mind Is a Terrible Thing to Taste” i “Psalm 69: The Way to Succeed and the Way to Suck Eggs”.

U R.E.M. dolazi 2003. po odlasku bubnjara Joeya Waronkera i svira do raspada grupe 2011. godine, snimivši albume “Around the Sun”, “Accelerate” i “Collapse Into Now”, da bi po reunionu King Crimsona bio stalni član do 2016. godine.

“Teška srca obaveštavamo o smrti našeg dragog prijatelja i bubnjara, Billa”, napisali su R.E.M. na svojoj stranici.

“Zauvek ćemo se sećati Billa. Upoznali smo se u noćnom baru u Seattleu, sedeli smo za masnim i prljavim stolom pili viski, a slušali smo “Birdland” s jukeboxa. Njegova pažnja prema toj pesmi tada i tamo puno nam je ukazivala o tome da bi mogli raditi s Billom – koji je započeo stvarati neke čarobne i lepe saradnje i životna prijateljstva”, napisao je Michael Stipe.

Najnovije vesti

Izdvajamo