-

Preminuo Angelo Bruschini, gitarista bendova Massive Attack i The Blue Aeroplanes

Angelo Bruschini
Angelo Bruschini; preuzeto sa Instagram stranice Massive Attack

Gitarista The Blue Aeroplanes i česti saradnik bristolskog trip hop sastava Massive Attack, Angelo Bruschini, preminuo je nakon borbe s rakom pluća, potvrdili su njegovi kolege iz benda u emotivnom obraćanju. Angelo je doprinosio zvuku benda još od devedesetih godina, ostavivši neizbrisiv trag na njihovom čuvenom albumu, Mezzanine. Njegova sveden gitarski jezik oblikovao je neke od najprepoznatljivijih pesama Massive Attacka, uključujući hit „Angel“ iz 1998. godine, koji se često čuo u televizijskim emisijama, reklamama i filmovima.

Uz svoje angažmane u različitim bendovima, ostavio je trag i kao producent, radeći na albumu benda Strangelove 1997. godine. Takođe je 2006. dao svoj muzički doprinos pesmi „Blowing The Candle Out“ Jane Taylor, kao i gitarske partije na albumu The Mighty Lemon Drops 1991. godine.

Tuga zbog njegove smrti odjekuje i među muzičkim kolegama, preostalim članovima benda The Blue Aeroplanes, koji su Angela nazvali svojim „bratom“ i izrazili duboko saučešće. Fanovi i prijatelji sećaju se njegovih nastupa i doprinosa muzici, dok je sam Angelo u poslednjoj objavi na društvenim mrežama, naizgled pomiren sa situacijom, u julu podelio svoju perspektivu:

„Imao sam sjajan život, video svet mnogo puta, upoznao mnogo divnih ljudi, ali vrata se zatvaraju. Mislim da ću napisati knjigu.“

 

Najnovije vesti

Izdvajamo