-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPredstavljamo vam trejler za "Idiot Prayer" Nicka Cavea

Predstavljamo vam trejler za „Idiot Prayer“ Nicka Cavea

Nick Cave & The Bad Seeds INmusic festival Zagreb

Iako je koncert Nick Cave and The Bad Seeds u beogradskoj Štark Areni  odložen za 15. maj 2021. godine, ovog leta svi poštovaoci lika i dela Nicka Cavea biće u prilici da pogledaju posebni online koncert “Idiot Prayer” 23. jula u 20h.

U susret ovom online koncertu, Nik Kejv je objavio i trejler kako bi na pravi način najavio predstojeći događaj.

„Idiot Prayer“ je proistekao iz koncerata koje smo održali u proteklih godinu i više dana. Na ovim koncertima voleo sam da sviram dekonstruktivne verzije svojih pesama – posebnu pažnju posvećujući rečima. Osetio sam kako ponovo otkrivam pesme i počeo sam da razmišljam o ulasku u studio i snimanju novih, revidiranih verzija u nekoj fazi… U tom trenutku je svet otišao u izolaciju. The Bad Seeds svetska turneja 2020. je odložena za 2021. godinu. Studiji su se zatvorili, kao i koncertni prostori. Svet je pao u jezivu, samoreflektujuću tišinu. Upravo unutar te tišine počeo sam da razmišljam ne samo o audio snimanju pesama, već i o video snimanju – i tako smo počeli da prikupljamo mali tim, uključujući sjajnog reditelja Robbieja Ryana, čoveka za zvuk Doma Monksa i montažera Nicka Emersona, sa namerom da snimi film čim se za to stvore uslovi, izjavio je Nik Kejv.

Kejv dodaje da je „Idiot Prayer“ finalni film i svojevrsni blistavi vrhunac trilogije koja uključuje još dva filma, „20,000 Days on Earth“ and „One More Time with Feeling“. „Idiot Prayer“ je, prema Kejvovim rečima, molitva u praznini, u praznoj palati Aleksandra, dodajući da se nada da će publika uživati bar onoliko koliko je on uživao dok je snimao ovaj koncert.

Najnovije vesti

Izdvajamo