-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Poznate pevačice sa Nirvanom za ulazak u R'n'R Kuću slavnih (video)

Poznate pevačice sa Nirvanom za ulazak u R’n’R Kuću slavnih (video)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

jett-grohlNa sinoćnoj ceremoniji za pridruživanje novih članova Rokenrol kući slavnih, na koncertu Nirvanu su predvodile poznate pevačice Džoan DžetKim Gordon, St. Vincent i Lorde.

Nirvana je posle prve nominacija dobila ovo priznanje, a čast su primili članovi benda Dejv Grol i Krist Novoselić uz zagrljaj Kortni Lav, Kobejnove udovice. U Rokenrol kuću slavnih zvanično je Nirvanu uveo Majkl Stajp iz R.E.M. uz reči “Govorili su istinu i ljudi su slušali”. A svoje obraćanje publici imala je i Kurtova majka Vendi Kobejn.

Na samom nastupu bend je sa Džoan izveo hit “Smells Like Teen Spirit“, a uz pomoć Kim Gordon i “Aneurysm“. Eni Klark (St. Vincent) je pevala “Lithium“, dok su sve tri uz dodatak mlade novozelanđanke Lorde izvele “All Apologies“.

Tokom večeri u Kuću slavnih primljeni su još Piter Gebrijel kome je priznanje uručio Kris Martin iz Coldplaya čitajući delove lažne knjige “Book of Genesis”. Gabrijel je na nastupu izveo “Digging in the Dirt”, “In Your Eyes” i duet sa Martinom “Washing of the Water”.

Tom Morelo je uveo nove ukućane Kiss nazvavši ih “jednim od najopakijih bendova svih vremena”. Uprkos zahtevima publike, bend nije nastupao. Keta Stivensa je uveo Art Garfankul, a Glen Frej je uručio priznanje Lindi Ronstad koja nije prisustvovala ceremoniji. Brus Springstin, već ukućanin, je zajednici pridružio svoj prateći bend E Street Band. Poslednji ukućani večeri bili su Hall and Oates.