-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPovratak Glena Hansarda filmskoj glazbi

Povratak Glena Hansarda filmskoj glazbi

Oscarom nagrađeni irski kantautor Glen Hansard vratio se onome za što je ovu prestižnu nagradu i osvojio – stvaranje filmske glazbe. Nova pjesma „Are You Getting Through“ tako će se moći čuti u novom filmu The Journey, koji prati istinitu priču o uspostavljanju mira između političkih suparnika Iana Pasleyja i Martina McGuinnessa na području Sjeverne Irske, koji je promijenio i tijek povijesti te države.

Hansard je istaknuo kako nimalo nije dvojio kada je upitan za suradnju na ovom filmu, te kako je pjesmu pokušao prilagoditi atmosferi i priči koju film prati, a koja je itekako značajna.

Zagrebačkoj publici Hansard se predstavio prošle godine, kada je održao spektakularan koncert u Lisinskom. Tada mu se na pozornici pridružila i češka kantautorica Marketa Irglova, s kojom je i osvojio Oscara za pjesmu „Falling Slowly“ iz filma Once.

Iako The Journey tek kreće s prikazivanjem, mnogi već sada predviđaju kako će upravo Hansardova pjesma biti ono na što treba obratiti pažnju, pa ne isključuju mogućnost dobivanja još nekih nagrada u kategoriji glazbe u filmu.