-

Poslušajte „Where the Bands Are“ sa lajv albuma Bruca Springsteena

bruce_springsteen

Najnovije izdanje mesečnog koncertnog serijala Brucea Springsteena, koje se može preuzeti, je nastup sa bendom E Street u Geteborgu, u Švedskoj, jula 2012.

Tokom ovog koncerta, Springsteen je premijerno turnejski izveo „Lost in the Flood„, „Frankie„, „Where the Bands Are“ i „Jungleland„, koja je bila emocionalni vrhunac večeri. Naime, Springsteen ovu numeru nije pevao još od smrti Clarencea Clemonsa, godinu dana pre toga, i mnogi fanovi su pretpostavljali da je to bila jedina pesma koja nikad neće biti izvedena bez njega.

Kao što znate, Clarence je bio poseban deo Švedske. Ovo je za njega bilo veoma posebno mesto. Tako da, večeras… Ovo nismo izvodili već dugo i nismo ni vežbali. Ovo je za Velikog Čoveka.“

Ovo je bio još jedan veliki test za Jakea Clemonsa, nećaka pokojnog saksofoniste E Street benda. Pridružio se grupi ranije te godine, kao deo petočlane orkestarske sekcije horni, ali je sam izvodio čuvene Clarenceove deonice u pesmama poput „Born to Run„, „Badlands“ i „Dancing in the Dark“. Njegov prvi koncert u ovom sastavu se odvio u njujorškom Apollo teatru i prenosio ga je SiriusXM radio. Međutim, ovog puta je bio pozvan da svira najdužu saksofonsku deonicu koju je Clarence ikada snimio u E Street bendu, bez vežbe, punim švedskim fudbalskim stadionom.

Springsteen nije nastupao, niti išao na turneje sa E Street bendom još od završetka australijskih koncerata tokom River turneje, u februaru 2017, ali prošle godine je izjavio da ima set novih pesama koje želi da snimi sa njima. Imao je objavu novog albuma i propratnu turneju u planu za ovu godinu, ali je verovatno da će sve biti odloženo sada kada je korona virus obustavio koncertnu industriju do daljnjeg.

Najnovije vesti

Izdvajamo