-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPoslušajte Bob Dylanovu obradu klasika "Stardust"

Poslušajte Bob Dylanovu obradu klasika „Stardust“

Bob Dylan‘ obradio je popularni i često obrađivani klasik „Stardust“ Hoagyja Carmichaela, koji će se naći na njegovom trostrukom albumu pod nazivom „Triplicate“.

Naime, ova 90 godina stara pesma, obrađivana je preko hiljadu puta, pa su  se tako među njenim izvođačima našli Willie Nelson, Frank Sinatra, Ringo Starr, Ella Fitzgerald, John Coltrane i Rod Stewart.

Novi Dylanov album ponudiće 30 obrada, kako ih je Dylan sam nazvao „klasičnih američkih pesama“. On će biti njegov 38-i studijski album i prvi trostruki.

Svaki od tri CD-a, odnosno LP ploče ima vlastiti naziv. Prvi je Dylan nazvao „’Til The Sun Goes Down“, drugi „Devil Dolls“, a treći „Comin’ Home Late“.

Album će na tržište izaći 31. aprila i biće svojevrstan nastavak niza njegovih cover albuma. Podsetimo se, 2015. godine objavio je Shadows in the Night“ na kojem je obradio pesme Franka Sinatre, godinu dana kasnije priču je ponovio s „Fallen Angels“, a sad širi priču i na druge autore kao što su Harold Hupfield (“As Time Goes By”), Charles Strouse i Lee Adams (“Once Upon A Time”), Cy Coleman i Carolyn Leigh (“The Best Is Yet To Come”) ili Harold Arlen i Ted Koehler (“Stormy Weather”).