fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Portishead počeli sa pripremama za novi album

Portishead počeli sa pripremama za novi album

beth_gibbonsAdrian Utley, član alternativne rock grupe Portishead juče je na norveškom By:Larm festivalu u Oslu izjavio da bend upravo priprema svoj četvrti album.

Utley je rekao novinarima da bend u ovom trenutku “raščišćuje raspored” i priprema detaljan plan snimanja albuma inače će im za isti trebati još deset godina. Dodao je da su i on i Geoff Barrow veoma entuzijastični po pitanju naslednika albuma “Third” iz 2008-e godine: “Obojica smo bili veoma enzuzijastični, a enzutijazam znači mnogo u Portishead svetu”.

Portishead će takođe ovog leta biti i headliner islandskog ATP festivala koji će se održati od desetog do dvanaestog jula u bivšoj NATO bazi u mestu Keflavik zajedno sa bendom Interpol. Uz njih će kao podrška nastupiti islandski bendovi Sóley, For a Minor Reflection, Samaris, Low Roar, i Mammút.

Portishead iako postoje skoro deceniju i po, u diskografiji imaju samo tri albuma. “Dummy” iz 1994. godine, zatim tri godine kasnije “Portisehad“, dok se na “Third” čekalo 11 godina. Rad na četvrtom albumu najavljen je još u avgustu 2011. godine. Geoff Barrow je još tada u intervjuu za Spinner obećao novi album: “Za nas nikada nije lako pisati muziku, neverovatno je teško. Mnogo mi je lakše da pišem druge stvari. Ali postoji taj pritisak sa Portisheadom i tu stvarno nije stvar našeg uspeha – to je ono što, pretpostavljam, Portishead znači”.

U međuvremenu je i pevačica Beth Gibbons počela sa radom na svom drugom solo albumu. Iako se očekivao na jesen 2013. godine, on još nije objavljen, niti su poznati ikakvi detalji o njemu. Od njenog prvog solo albuma “Out of Season” i saradnje sa Paulom Webbom (Rustin Man) prošlo je 11 godina.