-

Ponovna saradnja Purple Disco Machine i Sophie and The Giants u singlu „In The Dark“

PurpleDiscoMachine&SatG
foto: Leon Schlesmann

Nakon što su hipnotisali fanove širom sveta svojim dekadentnim pop stajlingom i međunarodno uspešnim singlom, Sophie and The Giants i Purple Disco Machine su ponovo udružili snage u singlu „In The Dark“. Ovaj singl će se naći na deluks verziji albuma „Exotica“ koji će izaći početkom marta.

Dokazana formula uspeha prisutna je i u ovom novom singlu, fanki pogonsko gorivo purpurne disko mašine služi kao savršena pratnja transcedentalnoj melodiji i emociji Sofinog vokala, što ih čini duetom bez premca.

Za „In The Dark“ je urađen i zvaničan video spot u režiji Dimitrija Cvetkova, a u pitanju je omaž vremenu hladnog rata, jer je priča smeštena u kišnu noć u istočnom Berlinu i prati priču o zabranjenoj ljubavi isprepletenoj sa uzbudljivom sagom o šijunaži i prevari.

Prethodna saradnja Purple Disco Machine i Sophie And The Giants premašila je 350 miliona strimova na različitim platformama i ostvarila je višestruko platinaste tiraže širom Evrope, a bila je na #9 mestu globalne Shazam liste. U Italiji je pesma postigla petostruko platinasti tiraž, pa je ovaj duo dobio poziv da pesmu izvedu na događaju Power Hits Estate 2020 uživo na stadionu u Veroni.

“In The Dark” je nastavak izuzetno uspešnih 12 meseci u karijeri Purple Disco Machine, jer je producent Tino Piontek dugo i uporno negovao retro muzički zvuk, a objavom drugog studijskog albuma “Exotica” , ovoj rođeni Drezdenac je konačno ostvario svoj san i našao se na samim vrhovima svetskih muzičkih top lista. Album “Exotica” odaje počast osamdesetim godinama i mnoštvu umetnika koji su inspirisali nastanak i karijeru grupe Purple Disco Machine, a možete ga pronaći u prodaji u Menart online prodavnici.

U martu se očekuje produžena verzija albuma, “Exotica Deluxe”.

Najnovije vesti

Izdvajamo