fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta PJ Harvey predstavila novi video singl

PJ Harvey predstavila novi video singl

PJ Harvey
Britanska kantautorka PJ Harvey objavila je još jedan video, ovoga puta za numeru “The Community Of Hope” koja će se naći na njenom predstojećem albumu “The Hope Six Demolition Project”.

Singl “The Community Of Hope” govori o Ward 7, području na teritoriji grada Vašingtona, odnosno o svim problemima u vezi sa siromaštvom i džentrifikacijom.

Spot je u celosti snimljen u Vašingtonu, ali se sama muzičarka ne pojavljuje uopšte. Umesto toga, njen, sada već, stalni saradnik, fotograf Seamus Murphy, sam je otišao u DC i uhvatio svakodnevne životne prizore, kao što je radio i na Kosovu za potrebe videa “The Wheel”. Novi videoklip se završava scenom gde gospel hor peva zlokobni refren: “They’re gonna build a Wal-Mart here”.

Buduća ploča “The Hope Six Demolition Project” biće objavljena 15. aprila za Vagrant Records i biće to deveti studijski album u dosadašnjoj karijeri ove umetnice, odnosno prvi nakon 2011. godine i ploče “Let England Shake”.

Obožavaoci stvaralaštva PJ Harvey iz regiona imaće priliku da uživo prisustvuju njenom nastupu na narednom INmusic festivalu, koji se održava od 20. do 22. juna na zagrebačkom Jarunu.