-

PJ Harvey objavila novi spot

PJ HarveyBritanska kantautorka PJ Harvey objavila je još jedan video, ovoga puta za numeru “The Orange Monkey” koja se nalazi na njenom aktuelnom albumu “The Hope Six Demolition Project”.

Ponovo joj je u pomoć pritekao, sada već stalni saradnik, fotograf Seamus Murphy, koji potpisuje režijui ovog videoklipa. Murphy je zaslužan i za režiju spotova za pesme “The Wheel” i “The Community Of Hope“.

U novom spotu PJ Harvey se uopšte ne pojavljuje, a Murphy je snimao video u Avganistanu, uhvativši slike gužvi na pijaci, zavijajućih planinskih puteva i američkih trupa koji patroliraju selima. Ovo je jedan lep video i redak uvid u svakodnevni život u mestu koje tako često povezujemo sa terorizmom i ratom.

Ploča “The Hope Six Demolition Project” bje objavljena sredinom aprila za Vagrant Records i predstavlja deveti studijski album u dosadašnjoj karijeri ove umetnice, odnosno prvi nakon 2011. godine i ploče “Let England Shake”.

Obožavaoci stvaralaštva PJ Harvey iz regiona imaće priliku da uživo prisustvuju njenom nastupu na narednom INmusic festivalu, koji se održava od 20. do 22. juna na zagrebačkom Jarunu.

Save