-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPixx pesmom "Waterslides" najavljuje novi album

Pixx pesmom „Waterslides“ najavljuje novi album

Hannah Rodgers, dvadesetjednogodišnja umetnica koja stoji iza projekta Pixx, objavila je drugi po redu video sa svog predstojećeg izdanja „The Age Of Anxiety„. U pitanju je video za pesmu „Waterslides„, koji je pevačica snimila u Bilbau i koji je spoj futurističkih i prirodnih pejzaža kojima ovaj grad raspolaže.

Pesma i spot su inspirisani snom koji je ova pevačica sanjala, a za režiju su bili zaduženi Alice Clingan i Louis Milner. Album čije je objavljivanje zakazano za 2. jun je hrabar iskorak u odnosu na prvo Pixx izdanje, EP „Fall In“ objavljen 2015. godine. Prvo izdanje bilo je lična i melanholična priča o slomljenom srcu, muzički se oslanjajući na folk. Iako je ovo izdanje izazavalo hvalu kritičara i donelo turneje sa DaughterLush i Glass Animals, Hanah se na novom izdanju okrenula drugačijem pristupu.

Novi album je drugačiji po tome što pevačica nije akter onoga o čemu govori, već više posmatrač, budući da je glavna tema albuma otuđenje mladih ljudi pod uticajem „novog svetskog poretka“ koji karakterišu pritisak socijalnih medija i politička turbulencija. Naslov albuma je takođe i naslov poslednje poeme engleskog pesnika W.H. Audena, čija je tematika čovekova borba za pronalazak svog mesta u industrijalizovanom svetu podložnom stalnim promenama.