fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Pixies oživeli "Magdalenu" u novom spotu

Pixies oživeli “Magdalenu” u novom spotu

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

pixies

Pesma “Magdalena” sa mini albuma “EP2” dobila je svoj video spot.

Bostonski alternativci Pixies priključili su se trendu iznenadnog objavljivanja albuma, pa se tako u prodaji u januaru pojavio limitirani EP, jednostavno imenovan “EP2“. Bend je ponudio fanovima ograničen broj “EP2″ na desetoinčnom vinilu, na kojem se nalaze već poznate numere “Blue Eyed Hexe” i “‘Greens and Blues”, koje su predstavili u septembru prošle godine, a uključuje i nove pjesme “Magdalena” i “Snakes”.

“EP2″ je drugo EP izdanje Pixiesa u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon pojavljivanja “EP1″ u septembru 2013. godine.

Podsjetimo, krajem prošle godine je Black Francis, vokal i gitarista benda, kazao da promjene u postavi Pixiesa uopšte nisu velika stvar, imajući na umu zamjene na mjestu basiste. Basistkinja Kim Shattuck bila je šokirana otpuštanjem iz benda, nakon što je došla kao zamjena za Kim Deal, koja je napustila sastav u junu prošle godine. Na mjesto Shattuck došla je Paz Lenchatin, koja je ranije svirala sa bendovima Zwan i A Perfect Circle. Inače, Lenchatin će nastupati sa Pixies u junu na INmusic festivalu u Zagrebu.

Spot je režirala Džudi Džejkob u pomoću An Everything is Okay Production. Ulogu Magdalene tumači glumac Nando Mesijas, a u spotu se pojavljuje i Deni Paji.