-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPixies objavljuju jubilarno reizdanje albuma prvenca

Pixies objavljuju jubilarno reizdanje albuma prvenca

PixiesLegendarni Pixies i izdavačka kuća 4AD su za sve fanove ovog benda pripremili jednu poslasticu. Naime, kako bi proslavili trideset godina od objavljivanja prvog albuma ovog benda “Surfer Rosa”, koji je objavljen marta 1988. godine, izdavačka kuća 4AD 28. septembra objaviće specijalno izdanje “Come On Pilgrim… It’s Surfer Rosa” koje će pored ovog albuma sadržati i prvi EP “Come On Pilgrim”.

Ovo specijalno izdanje biće dostupno na trostrukom CD-u, trostrukom zlatnom vinilu kao i na trostrukom providnom vinilu. Dizajner omota je, kao i na originalnom izdanju, Vaughan Oliver koji je bio zadužen za vizuelni identitet svih dosadašnjih Pixies izdanja.

Izdanje “Surfer Rosa” inspirisano je besom, religijom, incestom i superherojem po imenu Tony. U pitanju je debi album koji je toliko cenjen da je posmatran kao remek delo od strane mnogih kritičara. Sniman 1987. godine, ovaj album sadrži neke od najvećih Pixies klasika kao što su “Bone Machine”, “Gigantic”, “Vamos” i “Where Is My Mind”. “Come On Pilgrim” sastoji se od osam pesama koje su snimljene prilikom prve studijske seanse ovog benda. Pored ova dva albuma, na jubilarnom izdanju naći će se i “Live From The Fallout Shelter”, snimak sa koncerta iz 1986. godine.

Ova prva dva Pixies izdanja jedna su od najzaslušnijih za popularizaciju inde roka i formiranje grandž talasa gde je i sam Kurt Cobain priznao da je albumom “Nevermind” hteo da oponaša album “Surfer Rosa”. Kako bi proslavili ovaj jubilej, Pixies će održati pet intimnih koncerata u londonskom klubu Roadhouse, a ulaznice za svih pet večeri su već rasprodate.