-

Peter Hook u intervjuu govorio o Ian Curtisu i Joy Divisionu

Britanski muzičar Peter Hook je u intervjuu za magazin Consequence of Sound, govorio o Ian Curtisu, Joy Divisionu, karantinu, New Orderu i bendu Gorillaz.

„Najbolja stvar koju možeš da uradiš u životu je da se nasmeješ i uživaš u svemu što ti se daje. Život je jako kratak“, rekao je na početku intervjua muzičar.

Ovog meseca se obeležava četrdeset godina od smrti Ian Curtisa, frontmena benda Joy Division. Hook kaže da mu još uvek nedostaje prijatelj kao i umetnost koju su stvarali zajedno.

„Joy Division je bio jako nevin bend, nismo se blamirali kao što se blamirao New Order. Nismo bili ukaljani uspehom, novac nije ništa promenio. Bavili smo se muzikom profesionalno šest meseci i sve je brzo bilo gotovo. Niko od nas nije imao viziju, to je bila Ianova stvar. Joy Division je fantastična priča ispunjena muzikom i Ianovim tekstovima“, rekao je muzičar.

Peter Hook takođe ističe da mu u karantinu nedostaje posao, sviranje i sve ono što dolazi sa karijerom muzicara, ali da se brzo navikao na to da sedi kući. Muzičar se takođe osvrnuo na saradnju sa bendom Gorillaz ističući da je veliki fan.

„Znam Damona Albarna jako dugo. Sarađivali smo nekoliko puta. Veliki sam fan benda, naročito zbog animacija jer sam uvek voleo stripove. Ali pored animacija, tekstovi koje Damon piše su fantastični“, objasnio je Hook.

Najnovije vesti

Izdvajamo