fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Peter Hook tužio New Order

Peter Hook tužio New Order

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Peter Hook, former New Order bass playerMuzičar Piter Huk podneo je tužbu protiv svog bivšeg benda New order zbog neisplaćenih zarada.

Godinama unazad Huk je u svađi sa ostatkom benda, a sada je odlučio pred sudiju da izvede Bernarda Samnera, Stivena Morisa i Džilijan Gilbert pod optužbom da su “pokrali” aktive New Ordera kada su pokrenuli novu firmu 2011. godine koja se stara o bendovim finansijama, a nisu uključili njega. Huk tvrdi da je time izgubio više od 3,5 miliona dolara.

Sa druge strane, iz benda tvrde da je Piter dobio razuman procenat zarade, što je trenutno 1.25% od svih New Orderovih prihoda. Piter zahteva da se procenat poveća na 12.5%.

Sudija nije želeo da prihvati primedbu optuženih da Huk na ovaj način pokušava da se vrati u bend ili tera inat bivšim kolegama.

“Odluka je bila u moju korist i opravdava stav koji sam zauzeo. Sudija je napravio više bitnih zaključaka pri svojoj odluci i odbio dosta primedbi odbrane”, izjavio je Huk. “Troškovi obe strane u ovom slučaju su veoma bitne. Očigledno je da sam bio zadovoljan što je sudija odlučio da odbrana plati moje troškove. Veoma sam zadovoljan ishodom i sluti na dobro. Zahvalan sam svom pravnom timu za naporan rad koji su uložili da postignemo ovu presudu”.

New Order su iskazali svoje razočarenje bivšim kolegom. “Očigledno je da smo razočarani Piterovim tvrdnjama. Iskazi su do sada izvadili toliko stvari iz konteksta. Piter još uvek, na primer, prima pun deo zarade od svih starih albuma. Rasprava se vodi samo oko procenta prihoda koji uzima od našeg rada bez njega od 2011. godine”.