-

Peter Gabriel predstavio novi singl

Peter Gabriel

Peter Gabriel je objavio novu pesmu pod nazivom “Panopticom” koja služi kao najavni singl za njegov nadolazeći album i/o,  prvog sa originalnim materijalom nakon 21 godine.

Na singlu “Panopticom” gostuju Brian Eno na sintesajzeru, David Rhodes (gitara), Tony Levin (bas) i Manu Katché (bubnjevi).

Gabriel je izjavio da se pesma “temelji na ideji na kojoj sam radio kako bih pokrenuo stvaranje beskonačno proširenog globusa sa dostupnim podacima: Panopticomu. Počinjemo da povezujemo ​​grupu ljudi istomišljenika koji bi ovo mogli oživeti, kako bismo omogućili svetu da bolje vidi sebe i bolje razume šta se stvarno događa.”

Iako datum izlaska novog albuma još nije poznat, Gabriel je već najavio prateću turneju. Buduća turneja sastoji se od 22 nastupa širom Velike Britanije i kontinentalne Evrope između maja i juna.

Prošle godine, Gabriel je sarađivao sa sastavom Arcade Fire na pesmi “Unconditional II (Race and Religion)”, doprineo je muzikom za dobrotvorni album za Dan planete Zemlje koji je uredio Eno, te obradio “Here It Is” za istoimeni album posvećen Leonardu Cohenu.

Najnovije vesti

Izdvajamo