-

Pet Shop Boys najavili nova reizdanja

Pet Shop Boys su najavili izlazak “Catalogue: 1985-2012”, seriju reizdanja svih svojih albuma objavljenih za Parlophone. Ovu definitivnu ediciju reizdanja pratit će remasterirani ‘Further listening’ albumi sadržani od visoko kvalitetnih bonus pjesama i demo materijala nastalih u istom periodu kad i ‘’glavni’’ albumi te od pjesama koje su remiksirali sami Pet Shop Boys.

Sa svakim reizdanim albumom dolazi i opsežna knjižica u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe raspravljaju svaku pjesmu te koja je dopunjena brojnim arhivskim fotografijama. Cijeli projekt dizajnirao je Farrow, dizajnerski studio zaslužan za prepoznatljive vizuale na Pet Shop Boys albumima iz 80-ih i 90-ih godina.

Ova serija reizdanja započet će 28. srpnja objavom triju albuma koja nose tri različita PSB zvuka: “Nightlife”, “Release” i “Fundamental”.

“Nightlife” je tamno orkestrirana suradnja s producentima Rollom, Craigom Armstrongom i Davidom Moralesom, originalno objavljen 1999. godine. Ovo reizdanje dolazi u paketu s dva CD-a koja uključuju ekskluzivne, neobjavljene pjesme kao što su “Tall Thin Men” and “For All Of Us” te demo verzije “Vampires”, “Call Me Old-Fashioned” i “Radiophonic”.

Drugo remasterirano reizdanje bit će album “Release” na kojem gostuje Johnny Marr, bivši gitarist grupe The Smiths. Album je ušao u top 10 britanske ljestvicu albuma, a originalno je objavljen 2002. godine. On također stiže u društvu dodatnih materijala koji uključuju i neobjavljene pjesme “Motoring”, “The Night Is A Time To Explore Who You Are”, “Run, Girl, Run” i “Reunion”, kao i nikada objavljene verzije pjesama “A Powerful Friend” i “If Looks Could Kill” snimane za session Johna Peel te do sad neobjavljen cover pjesme Gilberta O’Sullivana “Alone Again” u kojoj, naravno, gostuje Elton John.

Treći u prvom nizu serije reizdanja bit će “Fundamental”, veličanstveni album kojeg je producirao Trevor Horn i koji je 2006. godine bio u top 10 UK albuma. Uz remasterirane originale bit će tu i album s ukupno 22 trake dodatnog materijala među kojima su razni demosi te neobjavljene pjesme poput “Ring Road”, “One-way street” i “Dancing In The Dusk”, te do sad neizdani razni mixevi i remixevi.

Svaki album bit će remasteriran i objavljen na 180 gramskom vinylu te će od 28. srpnja biti dostupan i na streaming servisima. Catalogue reizdanja nastavit će se tijekom godine od prvog do zadnje PSB albuma objavljenog za Parlophone.

Pet Shop Boys će 12. kolovoza na Jazine Open Airu u Zadru održati svoj jedini hrvatski nastup ove godine. Neil Tennant i Chris Lowe donose ključne hitove iz povijesti pop glazbe: “West End Girls”, “Suburbia”, “Heart”, “Doming Dancing”, “Being Boring”, “Go West”, “Se A Vida E (That’s The Way Life Is)”, “Left To My Own Devices” kao I singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja “Super” – “The Pop Kids” I “Inner Sanctum”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 250 kuna. U prodaju će biti pušten i limitirani broj od svega 200 VIP ulaznica po cijeni od 350 kn. Ta ulaznica uključuje mjesto na povišenoj platformi s najboljim pogledom na pozornicu i zaseban šank. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i na www.eventim.hr.

Najnovije vesti

Izdvajamo