-

Pearl Jam slavi 30. godišnjicu izdanja „MTV Unpluggeda“

pearl jam

Pearl Jam su odsvirali svoj prvi zajednički nastup kao bend, koji je u to vrijeme nosio ime Mookie Blaylock, u The Off Ramp u Seattlu prije 30 godina. Jedan od načina na koji Pearl Jam odaje počast ovoj prigodi je prvo puno izdanje „MTV Unpluggeda“, uključujući i njegovu dostupnost na uslugama digitalnog streaminga.

Vokal Eddie Vedder, gitaristi Mike McCready i Stone Gossard, basist Jeff Ament i bubnjar Dave Abbruzzese okupili su se u New Yorku 16. ožujka 1992. godine kako bi snimili izvedbu akustičnih verzija sedam pjesama za MTV-ovu rastuću „Unplugged“ seriju. Set je izvorno bio izdanje vinila u ograničenom izdanju na Record Store Day 2019. Pearl Jam nedavno je u prodaju stavio i drugo izdanje vinila, koje je brzo rasprodano. Danas je album dostupan na svim streaming platformama i na CD-u.

Za njihov nastup na „MTV Unpluggedu“, Pearl Jam se fokusirao na pjesme s njihovog debitantskog albuma „Ten“ za uključujući „Alive“, „Black“, „Jeremy“ i „Even Flow“. Nastup na MTV-u i izdanje „MTV Unpluggeda“ također sadrže „State Of Love And Trust“, koji je prvotno izdan kao dio soundtracka za film „Singles“ iz 1992. godine.

Poslušajte album:

Najnovije vesti

Izdvajamo