-

NaslovnaVestiVesti iz svetaPearl Jam najavili evropsku turneju sledeće godine

Pearl Jam najavili evropsku turneju sledeće godine

Pearl Jam

Legendarni sastav iz Sijetla, Pearl Jam, polovinom juna naredne godine krenuće na veliku evropsku turneju koja će trajati do polovine jula, a na toj ruti nama najbliže destinacije su Milano i Padova.

Turneja na kojoj će bend, nadamo se, predstaviti novi album, startovaće 12. juna u Amsterdamu. Nakon toga očekuje ih još jedan nastup u Holandiji, ovoga puta festivalski na Pinkpopu, pa se sele na ostrvo gde će održati dva londonska koncerta.

Zatim sledi deo turneje koji nas najviše zanima, a to su italijanski datumi. Najpre će 22. juna nastupati u Milanu, dva dana kasnije u Padovi, a 26. juna na stadionu Olimpiko u Rimu.

Prvog jula očekuje ih nastup u Pragu, dva dana kasnije u Poljskoj, dok je berlinski koncert rezervisan za 5. jul. Još jedan festivalski gig imaće na belgijskom Rock Werchteru, a turneju će završiti svirkama u Barseloni 10. jula, odnosno 12. jula MadCool festivalu Madridu i 14. jula na NOS Optimus festivalu u Lisabonu.

Zvanična prodaja ulaznica za italijanski deo turneje moći će da se kupe od 11. decembra preko sajta www.livenation.it, zatim www.ticketmaster.it i www.ticketone.it.