Pearl Jam najavili evropsku turneju sledeće godine

Pearl Jam

Legendarni sastav iz Sijetla, Pearl Jam, polovinom juna naredne godine krenuće na veliku evropsku turneju koja će trajati do polovine jula, a na toj ruti nama najbliže destinacije su Milano i Padova.

Turneja na kojoj će bend, nadamo se, predstaviti novi album, startovaće 12. juna u Amsterdamu. Nakon toga očekuje ih još jedan nastup u Holandiji, ovoga puta festivalski na Pinkpopu, pa se sele na ostrvo gde će održati dva londonska koncerta.

Zatim sledi deo turneje koji nas najviše zanima, a to su italijanski datumi. Najpre će 22. juna nastupati u Milanu, dva dana kasnije u Padovi, a 26. juna na stadionu Olimpiko u Rimu.

Prvog jula očekuje ih nastup u Pragu, dva dana kasnije u Poljskoj, dok je berlinski koncert rezervisan za 5. jul. Još jedan festivalski gig imaće na belgijskom Rock Werchteru, a turneju će završiti svirkama u Barseloni 10. jula, odnosno 12. jula MadCool festivalu Madridu i 14. jula na NOS Optimus festivalu u Lisabonu.

Zvanična prodaja ulaznica za italijanski deo turneje moći će da se kupe od 11. decembra preko sajta www.livenation.it, zatim www.ticketmaster.it i www.ticketone.it.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CxKWTzr-k6s&w=560&h=315]