-

Paul McCartney, Elton John, Eddie Vedder i drugi u specijalnom humanitarnom programu

Paul McCartneyElton JohnEddie Vedder i brojni drugi će učestvovati u specijalnom humanitarnom programu, koji organizuju Global Citizen Svetska zdravstvena organizacija. Program „One World: Together at Home“, emitovaće se na američkoj televiziji i preko internet lajvstrima, 18. aprila u 14 časova, prema srednjoevropskom vremenu.

Postavku je birala pevačica Lady Gaga, a program će voditi poznati voditelji Jimmy FallonJimmy KimmelStephen Colbert, uz junake dečje emisije „Ulica Sezam“. Ova humanitarna emisija je zamišljena kao podrška zdravstvenim radnicima, koji će se, zajedno sa porodicama pogođenih posledicama pandemije korona virusa, javljati i govoriti u toku emitovanja. Donacije će biti uplaćene Fondu solidarnosti i borbe protiv COVID19, kao i lokalnim i regionalnim humanitarnim organizacijama koje obezbeđuju hranu, smeštaj i zdravstvenu negu onima kojima je to najpotrebnije.

Muzičari i slavne ličnosti koji će takođe učestvovati u emisiji su Stevie WonderChris MartinBillie Joe ArmstrongKeith UrbanAlanis MorissetteJ BalvinBillie EilishKacey MusgravesIdris Sabrina ElbaLizzo, Kerry WashingtonMalumaDavid BeckhamBurna Boy.

Emisija će biti emitovana putem lajvstrima na brojnim digitalnim platformama, uklučujući i Amazon Prime Video, Apple, Facebook, Instagram, TIDAL, Twitch, Twitter i Youtube.

U saopštenju, saosnivač i izvršni direktor Global Citizena, Hugh Evans je rekao: „Kako odajemo počast i podržavamo herojski trud zajednice zdravstvenih radnika, One World: Together at Home ima za cilj da bude izvor ujedinjenja i ohrabrenja u globalnoj borbi protiv COVID-19. Putem muzike, zabave i uticaja, živi prenos emisije koji će biti emitovan u celom svetu će slaviti one koji svoje sopstveno zdravlje i živote rizikuju da sačuvaju zdravlje i život svih ostalih.“

Ovaj specijal je posebno izdanje serijala „Together at Home„, koji Global Citizen emituje onlajn prethodnih nekoliko nedelja. Kampanja je do sada prikupila preko 30 miliona dolara sredstava za fondaciju borbe protiv korona virusa SZO i to uz pomoć kućnih koncerata izvođača kao što su John Legend, Chris Martin, Niall Horan, Charlie Puth i Common.

Najnovije vesti

Izdvajamo