-

Otvara se tematska prodavnica u čast grupe Queen

Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, u svetu je sve rasprostranjeniji koncept tzv. „pop-up“ trgovina. Jedna od eksperimentalnih prodavnica te vrste, posvećena grupi Queen i obeležavanju pedeset godina od njenog osnivanja, biće otvorena 28. septembra u londonskoj ulici Carnaby.

Nazvana „Queen The Greatest“, osmišljena je u saradnji sa Bravado Universal Music Group i još nekolicinom odabranih brendova. Prostiraće se na dva nivoa i raditi do januara, a u ponudi će se nalaziti posebna muzička izdanja ograničenog tiraža, modni detalji i ostale zanimljivosti u znaku velikog benda, koje će biti obnavljane na sedmičnom nivou.

Posetioci će imati priliku da pogledaju zanimljive arhivske snimke, a u planu je da svaki mesec ima posebnu temu: muzika za oktobar, umetnost i dizajn u novembru, decembarska magija. Svaki koncept će pratiti odgovarajuće vizuelne instalacije, osmišljene kao priče po jedne od uzbudljivih decenija u karijeri Queen-a.

Prihod od prodaje pojedinih ekskluzivnih suvenira namenjen je fondaciji The Mercury Phoenix Trust, koju su Brian May, Roger Taylor i Jim Beach osnovali u sećanje na Freddieja Mercuryja. Biće omogućeno i online naručivanje nekih od artikala, uključujući vinile.

Najnovije vesti

Izdvajamo