-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Omaž bendu Grateful Dead - predstavljeno prvih 5 pesama

Omaž bendu Grateful Dead – predstavljeno prvih 5 pesama

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

the-war-on-drugs
The War on Drugs

Svojevrsni omaž bendu Grateful Dead, kompilacija “Day of the Dead” od 59 pesama koju su kreirali braća Aaron i Bryce Dessner iz sastava The National, biće objavljena 20. maja za 4AD/Beggars/Lampshade Media. Od danas možete preslušati i pogledati prvih 5 pesama sa ove kompilacije.

Video serijal režirali su Michale Brown, Nick Ciontea i Christopher Bartlett a možete ga pogledati na kraju teksta.

Pet pesama sadrže prvu novu muziku benda The War on Drugs, posle njihovog hvaljenog albuma “Lost In The Dream” iz 2014. godine sa obradom hita Gratefula iz 1987. godine “Touch of Grey“. Phosphorescent  i Jenny Lewis zajedno sa članovima benda The National obradili su pesmu iz 1971.  “Sugaree“. Bivši član Grateful Deada, Bruce Hornsby sarađivao je sa Justinom Vernon i DeYarmond Edisonom na “Black Muddy River“, Courtney Barnett unela je svoj karakteristični izraz u pesmu “New Speedway Boogie” dok je The National obradio “Morning Dew“.

Kompilacijom se ukazuje čast muzičkom stvaralaštvu i eksperimentarisanju Deada, za njeno stvaranje bilo je potrebno četiri godine snimanja a učestovalo je preko 60 izvođača iz različitih muzičkih žanrova. “Day of the Dead” ima 59 pesama i traje skoro 6 sati!

Sav profit od prodaje ide humanitarnoj organizaciji Red Hot u cilju borbe protiv AIDS/HIV. Ovo je 20 album koji je do sada producirala Red Hot organizacija. Za 25 godina, preko 500 umetnika, producenata i reditelja dala je svoj umetnički doprinos ovim albumima. Prethodno izdanje iz 2009. pod nazivom “Dark Was The Night” sakupilo je preko 1.5 miliona dolara do danas.