-

NaslovnaVestiVesti iz svetaOdržan petočasovni koncert u čast Chrisa Cornella

Održan petočasovni koncert u čast Chrisa Cornella

Marko Cenić

Funkcija: Novinar

Sebe vidi kao: eminentnog masona u pokušaju

Moto: vreme je novac

Počasni koncert preminulom frontmen-u Soundagardena, ToD-a i Audioslave-a, koji je održan nedavno, pod nazivom “I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell” trajao je pet časova tokom kojeg je odsvirano 42 numere.

Koncert su obeležili sastavi Soundagarden, ToD, Audioslave, Metallica, Foo Fighters itd. Svaki od bendova je odsvirao po par pesama uglavnom obrada Cornelovih hitova. Prvi su na binu izašli Melvins-i koji su odsivirali set od šest pesama među kojima se našla i obrada „Spoonman„. Dalje su nastavili Fighters-i sa obradom Soungarden-ove „No Attention“, „Girl U Want“ Devo-a ali su imali vremena i za svoj hit „Everlong„.

Članovi Audioslave su odsvirali pet različitih pesama sa pet različitih pevača a u pitanju su hitovi “Cochise”, “Be Yourself”, “Like a Stone”  itd. Metallica je takođe obradila Soundgarden u vidu numera “All Your Lies” i “Head Injury”. Jedan od emotivnijih dela večeri desio se kada je Cornellova ćerka izašla pred publiku. Ona je odpevala „Redemption song“ uz pratnju Ziggy Marley-a i izazvala ovacije publike. Od ostalih poznatih ličnosti iz sveta muzike koji su uveličale događaj našli su se još i Stone Gossard (Temple of the Dog), Ryan Adams,Jack Black, Miley Cyrus, Mike Patton (Faith No More) i mnogi drugi.