fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Objavljeni novi detalji povratničkog Pink Floyd albuma

Objavljeni novi detalji povratničkog Pink Floyd albuma

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

david_gilmour

Nakon što je supruga Dejvida Gilmora za vikend najavila da će Pink Floyd u oktobru objaviti novi album, muzičari koji su radili na disku počeli su sa potvrdama i otkrivanjem detalja.

Dejvidova supružnica Poli Samson je na svom tviteru precizirala da će album nositi naziv “The Endless River” i da će biti baziran na poslednjoj pesmi koju je u svom životu napisao Rick Wright, a koja je nastala za vreme snimanja albuma “The Division Bell” 1994. godine.

pinkfloydPevačica Durga MekBrum-Hadson koja je od 1987. godine pevala prateće vokale na koncertima Pink Floyda oglasila se preko svoje Fejsbuk stranice i potvrdila da se sprema novi album i da ona peva na njemu. Ona je postavila sliku sa snimanja na kojoj su pored nju u studiju Dejvid Gilmor i pevačice Luiz Kler Maršal i Sara Braun.

Prema nezvaničnim informacija album će izdati Warner Bros (koji bi trebalo da se do kraja dana oglase povodom ovog pitanja), u izradi je učestvovao bubnjar Nik Mejson a korišćeni su i snimci sa pokojnim Ričardom Rajtom. Rodžer Voters neće svirati ni na ovom izdanju, ali je tu za bas gitarom Gaj Prat. Svoje učešće na projektu potvrdio je inženejr zvuka i producent Endi Džekson.

Dejvid je trebalo da objavi solo album i dalje nije poznato da li je odustao od te ideje, izdaje li zasebno solo album ili je to ostavrenej odlučio da pretoči u Pink Floyd album. Vest da će diskografija legendarnih Pink Floyd ipak dobiti još jedno poglavlje brzo se proširila među poklonicima benda. Na ovaj način bend, pored deluxe reizdanja, želi obeležiti jubilej 20 godina od poslednjeg izdanja, albuma “The Division Bell”.

Na današnji dan, 2006. godine preminuo je osnivač benda Sid Baret.