-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Objavljena pesma za novi film o Bondu

Objavljena pesma za novi film o Bondu

sam smithGlavna muzička tema za nadolazeći film o Bondu, “Spectre” napokon je otkrivena javnosti. Kompozicija se zove “Writing’s on the Wall”, a izvodi je Sem Smit.

Istog dana kada je prvi put emitovana postala je broj 1 na iTunes. Napisali su je Sem Smit i Džimi Nejps.

Od momenta kada je snimak postao dostupan javnosti pesma je podelila ljubitelje popularne franšize. Naišla na kritike da “omalovažava muškost Bond franšize” i da je previše “neupečatljiva”. Istina, “Writing’s on the Wall” je kompozicija bez naročite dinamike, ali kako autori objašnjavaju, to je i bio njen cilj. Sem Smit je istakao da je želeo da pokaže Bondovu ranjivost i da pruži mogućnost da se “barem malo pogleda u njegovo srce”. Među prvima koji su čestitali Smitu na sjajnoj numeri bio je i glumac Rodžer Mur koji je bio u ulozi bonda čak sedam puta.

Uvek se činilo rizičnim izabrati muškarca da peva Bond pesmu. Svi prethodni pevači poput Pola Mekartnija, Džeka Vajta i Krisa Kornela, dodali su malo rokenrola da “začine” kompozicije, dok je Smit uradio sasvim suprotno. On je želeo da pokaže ranjivost 007 agenta kombinujući pre svega beznadežno tužan tekst i zvuke klavira.

Smit je svakako ponosan na ono što je uradio i posmatra ovaj poduhvat kao najsvetliji trenutak u njegovoj karijeri: “Uzbuđen sam sam što sam deo britanskog nasleđa i što se priključujem onima koji su bili najveće inspiracije u mojoj karijeri. Nadam se da ćete uživati u pesmi koliko sam ja uživao praveći je.”

Film “Spectre” biće premijerno prikazan u Velikoj Britaniji i Irskoj 26. oktobra, dok će ostatak sveta imati prilike da ga pogleda od 6. novembra.