-

Objavljen spot za pesmu „Scarlet“ Rolling Stonesa i Jimmya Pagea

Čuvena grupa The Rolling Stones objavila je 6. avgusta video spot za do sada neobjavljenu pesmu „Scarlet„, koju je bend snimio sa gitaristom grupe Led Zeppelin – Jimmyem Pageom.

Sećam se da smo se sreli sa momcima iz Led Zeppelina u muzičkom studiju. U to vreme smo delili studio sa njima, a naše vreme snimanja je bilo iza njihovog. Tom prilikom je Jimmy Page odlučio da ostane na našoj probi, pa smo sa njim, sasvim spontano, snimili pesmu „Scarlet“, kaže Keith Richards.

Reizdanje albuma „Goats Head Soup“ očekuje se 4. septembra, a biće dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i vinyl box set. Slušaoci će na deluxe reizdanju imati priliku da poslušaju deset bonus pesama, među kojima će se uz „Scarlet“ i „Criss Cross“, naći i još jedna neobjavljena pesma „All The Rage“.

Box setovi će sadržati i „Brussels Affair“, live album od 15 pesama snimljen 1973. godine za vreme koncerta u Belgiji. Na izdanju će se naći klasici poput „Tumbling Dice“, „Midnight Rambler“ i „Jumping Jack Flash“. Uz navedena muzička iznenađenja, dostupna će biti i ekskluzivna knjiga od 100 stranica, koja će sadržati fotografije, te eseje čiji su autori Ian McCann, Nick Kent i Daryl Easlea.

Album „Goats Head Soup“ objavljen je 1973. godine, koji je ubrzo nakon izdavanja stekao veliki uspeh. Na izdanju se našla očaravajuća balada „Angie“, koja je donela ogroman komercijalni uspeh albumu. Uz nju, na  albumu „Goats Head Soup“ našle su se „Dancing With Mr. D“ i „Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)“, koje su se tokom godina istakle kao pravi rock klasici.

Najnovije vesti

Izdvajamo