-

NaslovnaVestiVesti iz svetaObjavljen novi singl Georgea Michaela i Nilea Rodgersa

Objavljen novi singl Georgea Michaela i Nilea Rodgersa

George Michael

U izdanju Sony Musica predstavljen je novi singl “Fantasy” pokojne pop superzvezde Georga Michaela i funk maestra Nilea Rodgersa. 

Prvobitno snimljen kasnih osamdesetih ovaj singl je trebalo da se pojavi na Michaelovoj drugoj solo ploči, “Listen Without Prejudice Vol.1. Ali, to se dogodilo tek na B-strani američkog izdanja singla “Freedom! ’90”, a potom i na B-strani britanskog izdanja singla “Waiting For That Day”, 1990.

Ipak, za jednu od njegovih omiljenih pesama, popularni pevač je uvek planirao da joj da zasluženi format singla.

Proslavljajući ovo reizdanje, Sony Music zajedno sa Channel 4 i BBC Worldwide pustit će “Freedom”, odličan novi film, čiji je narator upravo George Michael. U dokumentarcu se pojavljuju  muzičke legende Stevie Wonder, Elton John, Liam Gallagher, Nile Rodgers, supermodeli spota “Freedom ’90” (Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz i Linda Evangelista), Mary J. Blige, Tony Bennett, Mark Ronson, Tracey Emin, Jean Paul Gaultier, Kate Moss, Ricky Gervais, James Corden, kao i mnogi drugi.

George Michael je radio na ovom filmu do Božića 2016., a to je i njegov finalni doprinos karijeri, koja je ispisana zlatom.