-

Novim singlom najavljen posthumni album Leonarda Cohena

Leonard CohenU čast 21. septembra, dana kada bi Leonard Cohen proslavio 85. rođendan, objavljen je novi singl „The Goal“ koji će se naći na njegovom posthumnom albumu „Thank For The Dance“.

Budući album „Thanks for the Dance“ nije neka kompilacija B strana singlova ili restlova sa prošlih albuma, već neočekivana žetva novih, vitalnih i uzbudljivih pesama koja je nastavak finalnog umetnikovog dela. Album će biti objavljen 22.novembra za Columbia/Legacy/Sony Music Entertainment.

Sedam meseci nakon Cohenove smrti, njegov sin Adam Cohen se povukao u renoviranu garažu u svom dvorištu, nedaleko od očeve kuće, da bi ponovo sarađivao sa svojim ocem, ovoga puta posthumno. Njihova prethodna saradnja bila je na veoma hvaljenom albumu “You Want It Darker” , koga je Adam producirao. Leonard je ostavio svoje nove, nedovršene pesme snimljene uglavnom kao glas bez muzike i zamolio svoga sina da ih dovrši.

Ovaj neverovatni album sniman je na različitim lokacijama, a na njemu su učestvovali muzičari sa raznih meridijana. Javier Mas, veliki španski lutista koji je Leonarda Cohena pratio poslednjih osam godina na turnejama, doleteo je iz Barselone do Los Anđelesa da bi dočara umetnikov duh,svirajući na Cohenovoj gitari. Tokom boravka na berlinskom People Festivalu, Adam Cohen, je pozvao prijatelje i saborce da prilože svoj talenat i uši ovom projektu. Tako su  na albumu, između ostalih, pevali Damien Rice i Leslie Feist, ali i  berlinski hor Cantus Domus. Richard Reed Parry iz Arcade Fire svirao je bas, dok je Bryce Dessner iz The National svirao je gitaru. Kompozitor Dustin O’Halloran svirao je klavir, a svoj svirački doprinos pružio je i s t a r g a z e  orkestar.

Poznati muzički producent, Daniel Lanois svratio je u Montreal samo da bi ulepšao i doradio aranžmane. The Shaar Hashomayim hor, koji je značajno doprineo  zvuku na albumu “You Want It Darker”, učestvovao je i na ovom albumu sa novom pesmom, koju je ko-producirao Patrick Watson. Jedna od čuvarki Leonardovog plamena, Jennifer Warnes, otpevala je prateće vokale, a uvek intrigantni Beck svirao je gitaru i usnu harfu (Jew’s harp). Michael Chaves, koji je bio snimatelj i radio miks na „You Want It Darker“, ponovio je tu ulogu i na novom albumu.

Najnovije vesti

Izdvajamo