-

Novi Ministry album izlazi oktobra

Ministry

Industrial metal pioniri, Ministry, objaviće svoj 15. po redu studijski album „Moral Hygiene“ 01. oktobra za Nuclear Blast Records.

Frontmen Al Jourgensen opisao je novi album kao „društveni manifest i molba za civilizaciju da se vrati na skup standarda koji ispunjava i obuhvata našu humanost“.

Osvrnuvši se na tematiku i tekstove novog albuma, Jourgensen je dodao: „Pokrivamo sve – od pandemije do klimatskih promena do političke klime sada. I ne mislim toliko na političare koliko na porast fašističkih tendencija u celom svetu i u raznim zemljama. I mnogo takvih životnih tema. „

Prvi singl albuma „Good Trouble“ objavljen je početkom jula. Pesmu, inspirisanu protestima Black Lives Matter 2020. i aktivističkim radom pokojnog kongresmena Johna Levisa, prati video koji uključuje snimke sa prošlogodišnjih demonstracija u Los Anđelesu koje su snimili Jourgensen i njegova partnerka Liz Valton.

„Moral Hygiene“ takođe uključuje prethodno objavljeni „Alert Level“ koji je oslikao naš kolektivni nesklad prema pandemiji, klimatskim promenama i čoveku koji je ranije bio u Beloj kući, potkrepljen sveobuhvatnim pitanjem pesme koje je postavljeno slušaocima: „Koliko si ti zabrinut?“

Novi album takođe odaje počast nebrojenim životima koji su tragično izgubljeni zbog pandemije COVID-19 numerom „Toll Death“, dok „Disinformation“ opisuje prečestu spremnost da se sve, pa čak i neistine, prihvate kao činjenice.

Materijal je snimljen sa inženjerom Majklom Rozonom (radio i na prethodnom albumu „AmeriKKKant“) u Scheisse Dog Studiou, Jourgensenovom kućnom studiju i kreativnoj laboratoriji.

Kao i na svim prethodnim albumima Ministry, sve pesme je napisao i izveo Jourgensen. Albumu su svirački doprineli Morrison, Cesar Soto (Man The Mute), John Bechdel (Killing Joke, Fear Factory), Roy Mayorga (Stone Sour, Soulfly, Nausea), Paul D’Amour (Tool, Feersum Ennjin), Arabian Prince (N.W.A.), Jello Biafra (Dead Kennedys) i svirač sitara Flash.

„Moral Hygiene“ biće dostupna u CD, vinilnim i digitalnim formatima za preuzimanje.

Najnovije vesti

Izdvajamo