-

Novi dokumentarac o Džejmsu Braunu produciraće Mik Džeger i Questlove

A&E Network najavila je četvrorodelni dokumentarac o legendarnom američkom muzičaru Džejmsu Braunu koji bi trebalo da ugleda svetlost dana 2023. godine.

James Brown: Say It Loud režiraće Deborah Riley Draper dok će izvršni producenti biti  Mik DžegerQuestloveBlack Thought, između ostalih.

U saopštenju, Džeger navodi da je “oduševljen” što producira ovakava projekat, rekavši: “On je bio briljantan umetnik koji me je inspirisao od početka i bio je duboko posvećen Pokretu za građanska prava. Oduvek sam se divio Džejmsu i naučio sam toliko toga od njega“.

QuestloveBlack Thought su dodali: “Život Džejmsa Brauna je značajan ne samo kako bismo razumeli njegov neizmerni muzički uticaj, koji inspiriše nas i druge umetnike i dan danas, nego i njegov dubok i trajni doprinos koji je imao na američku kulturu.

Njegov život je ključna i pravovremena priča o borbi, iskupljenju i samoidentitetu i počastvovani smo što imamo priliku da je podelimo“.

Godine 2014. preminuli glumac Čedvik Bosman igrao je Džejmsa Brauna u biografskom filmu Get On Upkoji je  Džeger takođe producirao. Iste godine, Džeger je producirao i HBO dokumentarac Mr. Dynamite: The Rise of James Brown.

Najnovije vesti

Izdvajamo