fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Novi album The Stooges bez Iggyja Popa

Novi album The Stooges bez Iggyja Popa

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

iggy_popIgi Pop nakon prošlogodišnjeg izdanja “Ready To Die” pravi pauzu, ali njegov bend The Stooges ne žele da miruju.

The Stooges u najveće snimaju album “Re-Licked” na kome se nalazi i nekoliko pesama iz doba kultnog “Raw Power“-a koje su do sada samo izvođene uživo.

“Dao mi je njegov blagoslov i poželo mi sreću”, rekao je gitarista Džejms Vilijamson o Igiju. “Ali to je teška pilula da se proguta kada neko radi sve tvoje pesme sa tvojim bendom, a ti nisi na njima. Mislim da je za sada kul oko toga. Videćemo kako će se stvari odvijati… Nadam se da će zadržati pozitivan stav”.

Svoj odgovor za Rolling Stone je dao i sam Pop: “Nemam problem ni sa čim, ne protivim se ičemu. Ova izjavala oko ‘teške pilule’ zvuči mi pasivno agresivno. Momci iz pratećeg benda su me zvali i slali mi mejlove, kao i mom predstavniku pre, tokom i posle snimanja, pitajući se kako se osećam povodom toga. Oni su moji prijatelji i radio sam sa njima mnogo godina. Drago mi je da ih neko plaća; oni su radni muzičari i treba da budu plaćeni. Želim da se zahvalim svim divnim pevačima na ovoj ploči za obrađivanje moj pesama”.

Na albumu gostuju Ariel Pink, Mark Lanegan, Dželo Biafra, Mario Kuomo, Kerolajn Vanderlend, Teri Džender Bender i drugi. Snimanje se odvija većinom u studiju “606” Dejva Grola. The Stooges čine Vilijamson, Majk Vat, Stiv Mekej i Tobi Demit.

Neke od pesama koje snimaju su “She Creatures Of The Hollywood Hills” (peva Pink), “Wild Love” (Lanegan), “Sick of You” (Kuomo), “Head On” (Biafra), “Till the End of the Night” (Teri Džender Bender), “I Got A Right” i “Heavy Liquid”.