-

Novi album Gorillaz u februaru sledeće godine

credit: gorillaz.com

Čuveni virtuelni electropop sastav iz Londona, Gorillaz, najavio je novu ploču, pod nazivom „Cracker Island“, koja će svetlost dana ugledati 24. feburara 2023. godine, pod etiketom izdavačke kuće Parlophone.

Kako su „Gorile“, a tačnije Damon Albarn, poznat po učešću u britpop bendu Blur, zajedno sa umetnikom Jamiem Hewlettom i producentom Remijem Kabakaom, s vremenom evoluirali zvuk projekta, nema sumnje da će fanovi benda i na novom izdanju čuti sveža sonična istraživanja, već sugerisana uplivima u new rave/synth funk vode na singlici „Cracker Island“, gde je gostovao i zverka Thundercat.

Kao što je sada već uobičajeno, Gorillaz i ovom prilikom mogu da se pohvale plejadom jakih aktera sa globalne muzičke pozornice, uključujući dežurne neo-psihodeličare, Tame Impala, singer-songwriter miljenicu Stevie Nicks, alt. rockera Becka, koji je sa bendom sarađivao još na poslednjem albumu, kao i pravu poslasticu za hip-hop glave – Bootie Browna, jednog od osnivača čuvenog boom bap sastava, The Pharcyde.

Par meseci nakon što bend završi sa svetskom turnejom po SAD, Evropi i Australiji, album će biti dostupan na svim zamislivim aktuelnim formatima, uključujući striming servise, CD, vinil, pa i audio kasete.

Lista pesama:

  1. Cracker Island (feat. Thundercat)
  2. Oil (feat. Stevie Nicks)
  3. The Tired Influencer
  4. Tarantula
  5. Silent Running (feat. Adeleye Omotayo)
  6. New Gold (feat. Tame Impala & Bootie Brown)
  7. Baby Queen
  8. Tormenta (feat. Bad Bunny)
  9. Skinny Ape
  10. Possession Island (feat. Beck)

Najnovije vesti

Izdvajamo