Novi album Deftonesa inspirisan Morrisseyem

Chino MorenoFrontmen popularnog američkog alternative metal benda Deftones, Chino Moreno, otkrio je neke detalje o novom albumu koji se planira za kraj septembra.

Čino je pomenuo izvanredan uticaj bivšeg frontmena Smithsa, Morisija, na album. “U tom sam nekom ‘Morisij’ fazonu od nedavno”, kaže on i dodaje: “Na njegovim ranim pločama oseća se uticaj Elvisovog vokala”.

Iako su detalji novog albuma još šturi, poznato je da će na njemu gostovati Džeri Kantrel, član benda Alice in Chains.

Mesto nedavno preminulog basiste Chi Chenga upotpunio je Sergio Vega. Ovaj album je nastao u čast basiste koji je 13. aprila 2013. godine preminuo nakon što je proveo skoro pet godina u komi i na aparatima za održavanje života. Iz tog razloga, neće biti ni reizdavanja debi albuma a ni promo turneje.

Ovaj album, koji će biti nastavak na sedmi studijski album “Koi No Yokan” iz 2012. godine, još uvek nema naziv albuma i pesama. Jedino što se zna je da je, za Deftonse, ovo jedan od, citiramo, “out of the box” albuma. Producirao ga je Matt Hyde, poznat po svom radu sa Slipknotom. Ovaj album je i proslava 20. godina od objavljivanja njihovog prvog albuma “Adrenaline” još oktobra 1995.