fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Novi album Deftones stiže 8. aprila

Novi album Deftones stiže 8. aprila

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

DeftonesGitarista Stiven Karpenter objavio je da će Deftones izbaciti novi album 8. aprila.

“Sedimo i čekamo izdanje nove ploče. Izlazi 8. aprila i imamo nekoliko koncerata u Teksasu u martu”, rekao je Karpenter u intervjuu za ESP Guitars tokom Sajma muzičkih trgovaca u Kaliforniji.

Frontmen popularnog američkog alternative metal benda Čino Moreno ranije je otkrio neke detalje o novom albumu. Čino je pomenuo izvanredan uticaj bivšeg frontmena Smithsa, Morisija, na album. “U tom sam nekom ‘Morisij’ fazonu od nedavno”, kaže on i dodaje: “Na njegovim ranim pločama oseća se uticaj Elvisovog vokala”.

Iako su detalji novog albuma još šturi, poznato je da će na njemu gostovati Džeri Kantrel, član benda Alice in Chains.

Mesto nedavno preminulog basiste Či Čenga upotpunio je Serhio Vega. Ovaj album je nastao u čast basiste koji je 13. aprila 2013. godine preminuo nakon što je proveo skoro pet godina u komi i na aparatima za održavanje života. Iz tog razloga, neće biti ni reizdavanja debi albuma a ni promo turneje.

Ovaj album, koji će biti nastavak na sedmi studijski album “Koi No Yokan” iz 2012. godine, još uvek nema naziv albuma i pesama. Jedino što se zna je da je, za Deftonse, ovo jedan od, citiramo, “out of the box” albuma. Producirao ga je Met Hajd, poznat po svom radu sa Slipknotom.