-

NaslovnaVestiVesti iz svetaNovi album Coldplaya napokon vani

Novi album Coldplaya napokon vani

coldplay

„Everyday Life“ je 53-minutno osmo studijsko izdanje Coldplaya, sastavljeno od dva dijela – „Sunrise“ i „Sunset“. U pitanju je njihov najeksperimentalniji uradak dosad. Posljednji singlovi „Daddy“ i „Champion Of The World“ dobili su službeni animirani video, odnosno lyric video.

Preslušavajući album za njega možemo reći da je njihov najeksperimentalniji uradak dosad kojeg s jedne strane krase osobniji, emotivni i smireniji tonovi uz baladne momente, a s druge strane i vedriji i euforičniji prizvuk pa čak i soul/gospel i jazz momenti. Svime navedenim Coldplay daju do znanja da su se oslobodili od bilo kakvih okova i jednostavno se prepustili stvaranju glazbe koja ih ispunjava te odlučili krenuti u neke nove sfere koje dosad nisu iskusili.

„Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas“ izjavio je frontman Chris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1 koji možete poslušati ovdje.

Netom prije službenog izlaska albuma, nastavili su niz novih fantastičnih singlova s pjesmama „Daddy“ koja je dobila čarobni animirani video te „Champion Of The World“ koja je dobila pripadajući lyric video. Predivan video spot za pjesmu „Daddy“ režirala je Åsa Lucander, a sam film prikazuje atmosferično putovanje kroz sjećanja jedne djevojčice o vlastitom ocu. Za ovu emocionalnu priču korišteni su digitalno oslikani setovi, 2D animacija i lutkarstvo u varijanti uživo, dok je sam video spot Chrisu Martinu jedan od najdražih koji su ikada imali.

Osim najaktualnijih spomenutih singlova, prvi najavni singlovi bili su „Orphans“ i „Arabesque“ koji su objavljeni još 24. listopada, dok je drugi singl „Everyday Life“ objavljen 3. studenog.

Premijera kompletnog albuma uživo iz Jordana, održala se 22. studenog u 3 sata ujutro po našem vremenu za prvi dio albuma pod imenom „Sunrise“, dok u 15 sati popodne predstavljaju drugi dio imena „Sunset“. Ovo posebno iskustvo možete popratiti na sljedećem linku.

„Everyday Life“ možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku i u ostalim bolje opremljenim glazbenim dućanima te putem Dancing Bear web shopa (LP izdanje i CD izdanje).

Coldplay pratite putem njihove službene stranice, na Facebooku, Instagramu te slušajte na Deezeru, YouTubeu i Spotifyju i ostalim digitalnim platformama putem sljedeće poveznice.

Najnovije vesti

Izdvajamo