-

Novi album Arcade Fire izlazi 6. maja

Arcade Fire - WE

Kanadska grupa Arcade Fire objavila je dugo očekivani novi singl, „The Lighting I,II“, koji ujedno najavljuje i izlazak njenog šestog studijskog albuma. Novi album „WE“ izaći će 6. maja za Columbia Records.

Producenti „WE“ su Nigel Godrich, kao i Win & Régine iz Aracde Fire, a album je sniman na različitim lokacijama, u studijima u Nju Orleansu, El Pasu i na ostrvu Mount Desert. Po rečima frontmena Wina Butlera ovo je ujedno najduže rađeni album benda, koji je na kraju sažet u 40-minutni esencijalni EP pod naslovom WE.

“WE je katarzično putovanje izdefinisano zvučnim lukom koji nas iz tame izvodi na svetlost kroz 7 pesama, podeljenih na stranu „I“ (ja) koja kanališe strah i usamljenost i na stranu WE (mi) koja izražava radost i moć ponovnog povezivanja”, izjavio je Win Butler.

Spot za „The Lighting I,II“ režirala je Emily Kai Bock.

Na omotu WE nalazi se fotografija ljudskog oka autora JR koja evocira supermasivnu crnu rupu Sagitarius A* u centru naše galaksije. Ova zadivljujuća slika, ukrašena karakterističnim nijansiranjem boja pomoću air brush metode umetnika Terija Pastora (Terry Pastor) i na neki način je posveta Dejvidu Bouviju, jer je Pastor koristio iste tehnike na dizjanu omota čuvenih albuma Honky Dory i Ziggy Stardust.

Arcade Fire su: Régine Chassagne, Win Butler, Richard Reed Parry, Tim Kingsbury, Jeremy Gara, & Will Butler.

Najnovije vesti

Izdvajamo