fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta NIN, The Smiths i Green Day nominovani za R'n'R kuću slavnih

NIN, The Smiths i Green Day nominovani za R’n’R kuću slavnih

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

nine_inch_nails
Nine Inch Nails

Šansu da u 2015. godini postanu ukućani Rokenrol kuće slavnih imaće Green Day, Nine Inch Nails, N.W.A., The Smiths, Lu Rid, Sting, Paul Butterfield Blues Band, Kraftwerk, Chic, Joan Jett & The Blackhearts, The Marvelettes, The Spinners, Stivi Rej Von, War i Bil Witers.

green_day_4
Green Day

Pored izvođača, treću godinu za redom moćiće i publika da glasa. Krajem godine objaviće se konačan spisak, a dobitnici će zvanično biti uvršteni 18. aprila na ceremoniji u Klivlendu. Glasanje se obavlja ovde do 9. decembra.

Za ovo priznanje mogu biti nominovani samo bendovi koji su svoj prvi singl ili album obavili pre ili 1989. godine. Neki od izvođača su nominovani i ranijih godina, ali su Smiths, NIN, Gren Day, Stivi Rej Von, Bil Viters i War prvi put u trci za ovo priznanje.

Što se Nine Inch Nails i Green Daya tiče, oni su već u prvoj godini sticanja uslova, nominovani za Kuću slavnih. Green Day su u aprilu 1989. godine objavili EP “1.000 Hours“, a NiN iste godine u oktobru debi album “Pretty Hate Machine“.

Lu Rid i Sting su već ukućani Kuće slavnih sa bendovima The Velvet Underground i The Police, a sada imaju šansu da i kao solo umetnici budu uvršteni.