Nick Cave komponovao pesmu Marianni Faithfull (audio)

Marianne-Faithfull

Engleska pevačica i glumica Marijana Fejtful objavila je pesmu “Late Victorian Holocaust” koju je komponovao poznati muzičar Nik Kejv.

Nick Cave
Nick Cave

Mračna i prodorna pesma o progonu jevreja u Drugom svetskom ratu naći će se na Marijaninom novom albumu “Give My Love To London“.

Na albumu je potvrđeno da će gostovati pored Nika Kejva još Rodžer Voters, Stiv Erl i drugi. Zanimljivo je da je Marijana pisala tekstove, dok su muziku komponovali Kejv, Voters, Erl, Pet Leonard, Ana Kalvi i Tom MekRe.

No, sjajnim muzičarima na albumu tu nije kraj. Bend koji je unajmljen da odsvira album sa Marijanom u studiju, čine: Edrijan Atli (Portishead), Ed Harkurt, Rob Elis, Dmitri Tikovoi, gudački kvartet kao i Kejvovi kolege iz The Bad Seedsa – Voren Elis i Džim Sklavunos.

“Give My Love to London” nasleđuje njen album “Horses and High Heels” iz 2011. godine. Marijana će u oktobru početi dvanaestomesečnu turneju kojom obeležava 50-godišnjicu karijere.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/168507792″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]