fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Neumorni Ryan Adams: Novi EP, spot i najava "izgubljenog" albuma

Neumorni Ryan Adams: Novi EP, spot i najava “izgubljenog” albuma

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

Ryan Adams

Američki rok muzičar, Ryan Adams, objavio je novi desetominutni EP pod nazivom “Jacksonville” ujedno sa izlaskom spota za pesmu “My Wrecking ball“.

EP “Jacksonville” je izdat je za produkcijsku kuću PAX-AM, gde je Rajan jedan od vlasnika. Rajan je ove godine bio vredan, pa ne samo da je objavio bez najave još jedan EP sa pank pesmama već i kompletan album nazvan jednostavno “Ryan Adams“.

Kako kaže on: Ovo je skup pesama koje su nešto između bluza i kantrija. Naslovni singl “Jacksonville” je nešto ‘odraslija’ verzija pesme benda Whiskeytown, “I keep Running” je nešto rustičnija pesma a “Walkedypants” je malčice budalasta da bude bluz, ali previše ozbiljna da bude obična šala.

Pored novog EP izdanja, Adams je izdao i novi spot za pesmu sa albuma nazvanom po njemu. Ovaj put se na spotu nisu našli Geri Šendling i Elvira, već samo Rajan kako peva pesmu dok se ispred njega vrte arhivski snimci.

Pored svih novih izdanja, muzičar razmišlja i zvaničnom objavljivanju njegovog “izgubljenog” albuma “Blackhole“. Album je sniman 2007. godine kada se Adams borio sa sopstvenom zavisnošću od droga i alkohola. Disk od tada kao butleg izdanje ima kultni status među njegovim obožavaocima pa je u planu da ga Adams zvanično objavio u aprilu za Svetski dan prodavnica ploča.

Novi EP “Jacksonville” Rajana Adamsa možete čuti u nastavku:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dbu9cm06nV8&w=420&h=315]

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe